Doğru Yol Partisi
  Son Dakika :   
 
 
 
ANASAYFA
GENEL BAŞKAN
VİDEOLARI
DANIŞMANLARI
PARTİ KURUCULARI
BAŞKANLIK DİVANI
GENEL İDARE KURULU
MKYK
Y.HAYSİYET DİVANI
İL BAŞKANLARI
İLÇE BAŞKANLARI
RESİMLER ve LOGO
TÜZÜK
PROGRAM
ZİYARETÇİ DEFTERİ
İLETİŞİM





SURİYE ATEŞTİR
          Yabancı kelimeleri kullanmayı pek sevmiyorum ama bazen gerekiyor.
“Dezenformayon” bunlardan birisi. “Dezenformasyon”, yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgi anlamında kullanımaktadır. Hasmı rencide etmeyi, aşağılayıp küçük düşürmeyi amaçlayan “karşı propaganda “ile benzerlik taşır. Sahte belge, el yazısı, fotomontaj ve montaj filmler ile fabrikasyon istihbarat ve dedikoduların duyurulması gibi yöntemleri bulunur. Sosyal alanda bireyleri ve toplumları yönlendirmek amacıyla, yanlış bilgi ve haber vermek için kullanılan en önemli araçlardan biridir. Espiyonaj veya askeri istihbarat alanında dezenformasyon, düşman kuvvetleri yanlış kararlar aldırmaya yönelik olarak çıkartılır. Hasım tarafta psikolojik çöküntü oluşturulması ve motivasyonun kırılması için de kullanılır. Yanlış bilgi üretme ve yayma yoluyla yapılabileceği gibi mevcut bir bilgiyi kötü maksatla kullanma ve çarpıtarak verme yöntemi de uygulanabilir.
       Geleneksel propaganda veya “büyük yalan” teknikleri toplumsal seviyede duyguları  motive veya demotive etme amacı taşırken dezenformasyon, sıradan düzeyde kitleleri kuşkuda bırakan çarpıtma bilgiler veya bu bilgilerin yanlış kasıtlı sonuçlara bağlanması yoluyla pompalama amacına hizmet eder. Eğer hedef  kitle bu tip kontrolden etkilenebilecekse uygulanan diğer bir teknik, gerçeklerin gizlenmesi veya sansürlemedir.
       Eğer bilgi alma kanaları tamamen kapatılmadan bırakılabilirse, bu kısıtlı bilgilerin dezinformasyon ile doldurulabilmesi ve hasmın kolayca ispatlanamaz birçok iddialar ile birlikte kuşkulu bir halde bırakılabilmesi mümkündür. Bazı gerçek bilgileri ve gözlemleri bazı yanlış yorumlar ve yalanlarla karıştırmak veya bazı gerçek bilginin sadece bir kısmını vererek yanlış yorumlarla bilgiyi dağıtmak yaygın dezenformasyon taktiklerdendir. Irak’ı vurmak ve işgal etmek için, dünyaya “kitle imha silahları” bulunduğu yalanını söyleyen ABD Başkanı, İngiltere’nin doldurma akıllı Başbakanı
       Tony Blair’i de yalanına ortak etmişti. Sonradan anlaşıldı ki Irak’da böyle bir silah yoktur. İngiliz halkı şeref katsayısı düşük kişileri başbakan görmek istemediği, Blair de bunu bildiği için, gerçekler ortaya çıkınca istifasını verdi. Aynı numara Kaddafi’ye ve Libya halkına çekildi. Her ikisinde de NATO tetikçi olarak kullanıldı. Şimdi sıra Suriye’de. Bizim gazete ve televizyonlarımız sistemli bir dezenfermasyon batağındalar. Nedir ki, arada doğru haberler de sızıyor.
       Beşer Esed’i canavar gibi gösterme oyunları pek tutmuyor.Suriye ordusunun halka ateş açtığı haberleri masala dönüşmeye başladı. Suriye’de bir isyan ve isyancılar var. Devlet bu isyancılara karanfil dağıtamaz. Şam’daki istihbarat binasına düzenlenen saldırıda 22 kişi ölmüştü. Bunun gibi onlarca saldırı oldu.Beşer Esed’i suçlayanlar, kendi ülkelerinde böyle bir saldırı yapılırsa nasıl karşılık vereceklerini önce düşünsünler, ondan sonra alacakları kararları hassas terazide tartsınlar ki Suriye ateşi ellerini yakmasın.
ORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 16.4.2012
 
Eklenen Yorumlar 
ORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. Yazıları
ERGENEKON MAŞASIORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 5.7.2014 Devamı
SEÇİM HÜKÜMETİNE DOĞRUORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 10.1.2014 Devamı
SAĞLIKTA ÖLÜM DEVRİMİORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 17.11.2013 Devamı
HALKI ANLA BAŞBAKANORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 11.7.2013 Devamı
BAŞBAKAN İÇSAVAŞ İSTİYORORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 4.6.2013 Devamı
PATLAMA NELERİ GZLİYOR?ORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 16.5.2013 Devamı
NAİL KEÇİLİORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 21.4.2013 Devamı
TÜRK MİLLETİ SOYULUYORORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 18.4.2013 Devamı
BARIŞA EVET,KÜRDİSTANA HAYIRORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 4.4.2013 Devamı
GÜZEL GÜLEN ADAMORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 25.2.2013 Devamı
GİYSİ SERBESTLİĞİ YANLIŞTIR ORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 3.12.2012 Devamı
DÜNYA SAVAŞI İÇİN ERKEN AMA,ORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 7.10.2012 Devamı
SAMANA GEL SAMANAORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 31.8.2012 Devamı
SURİYE'Yİ DOĞRU OKUMALIYIZORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 23.7.2012 Devamı
12 EYLÜL YARGILANMIYORORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 7.4.2012 Devamı
ÇIKMAZ SOKAKORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 12.3.2012 Devamı
BAŞKENT, BOŞKENT OLURKENORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 18.2.2012 Devamı
ORTALIK TOZ DUMANORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 30.1.2012 Devamı
TÜRKİYE'NİN ŞEKERİ ERİYORORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 24.1.2012 Devamı
YÜCE DİVAN YOK SAYILMAMALIORHAN SELEN- Gn.Bşk.Yrd. [ 14.1.2012 Devamı
Sayfalar : 1  2  3  

 

 

 
İçimizden

BİZE YAZIN

Her Hakkı Saklıdır. DOĞRU YOL PARTİSİ© 2010 Tasarım : Linear Yazılım

LİNEAR YAZILIM