Doğru Yol Partisi
  Son Dakika :   
 
 
 
ANASAYFA
GENEL BAŞKAN
VİDEOLARI
DANIŞMANLARI
PARTİ KURUCULARI
BAŞKANLIK DİVANI
GENEL İDARE KURULU
MKYK
Y.HAYSİYET DİVANI
İL BAŞKANLARI
İLÇE BAŞKANLARI
RESİMLER ve LOGO
TÜZÜK
PROGRAM
ZİYARETÇİ DEFTERİ
İLETİŞİM





KÖPRÜLERDEKİ DOLARIN TL'YE ÇEVRİLMESİ

         GENEL BAŞKAN AV.ÇETİN ÖZAÇIKGÖZ ''KÖPRÜLERDEKİ DOLARIN TL'YE ÇEVRİLMESİNİ YARGIYA BIRAKMADAN HALLEDİN'' dedi.

         Bir hafta önce yapmış olduğum açıklama ile ''köprü ve otoyollardaki dolar üzerinden geçiş sözleşmelerinin derhal TL üzerine çevrilmesini'' talep etmiştim. O güne kadar herkes susuyordu. Açıklamamdan 3 gün sonra sayın BAHÇELİ bu talebimi tekrar etti.

         Bazı bakanlar 'ortada müteahhit firmalarla bir sözleşme yapılmış olduğu için Türk Lirasına dönüşün mümkün olmayacağı' şeklinde beyanda bulundular. Tekrar edelim ki bu hukuken mümkündür, hatta şarttır.

         Gerek sözleşmeler hukukumuza ve gerekse evrensel hukuka göre '’sözleşmenin şartlarında köklü değişiklik olduğu takdirde sözleşmenin onunla ilgili hükümleri değiştirilerek adil hale getirilir'’.

Doların anormal artışı köklü değişikliktir. Sözleşmenin bir tarafı olan devlet ve millet çok ağır bir mağduriyete uğrarken, sözleşmenin diğer tarafı müteahhit firma haksız, adaletsiz, insafsız ve hukuksuz zenginleşme içine girmektedir. Taraflar derhal anlaşma yoluna gitmelidir. Anlaşma olmadığı takdirde konu hükümet tarafından yargıya taşınmalıdır. Yargının da bizim görüşümüz doğrultusunda karar vereceği çok açıktır.

Av.Çetin ÖZAÇIKGÖZ

DYP Genel Merkezi [ 18.9.2018
 
Eklenen Yorumlar 

 

 

 
İçimizden

BİZE YAZIN

Her Hakkı Saklıdır. DOĞRU YOL PARTİSİ© 2010 Tasarım : Linear Yazılım

LİNEAR YAZILIM