Doğru Yol Partisi
  Son Dakika :   
 
 
 
ANASAYFA
GENEL BAŞKAN
VİDEOLARI
DANIŞMANLARI
PARTİ KURUCULARI
BAŞKANLIK DİVANI
GENEL İDARE KURULU
MKYK
Y.HAYSİYET DİVANI
İL BAŞKANLARI
İLÇE BAŞKANLARI
RESİMLER ve LOGO
TÜZÜK
PROGRAM
ZİYARETÇİ DEFTERİ
İLETİŞİM





DYP İKTİDARINDA-SEÇİM BEYANNAMESİ
  DYP İKTİDARINDA-SEÇİM BEYANNAMESİ
(İlk Bölüm)
VAATLERİMİZLE İLGİLİ KAYNAĞI NEREDEN BULACAĞIZ ?
 
“Seçim dönemine doğru her parti vaatlerini sıralıyor ama, vaatlerini nasıl yapacaklarını, kaynakları nereden bulacaklarını açıklayamıyorlar.
Biz neyi, nasıl, hangi kaynakla yapacağını açıklayan tek samimi partiyiz.
Türk kültürüne has olan “Yastık altı para” tabiri vardır. Bu para atıl duran, ekonomiye girmeyen, getirisi olmayan, insanların korkup ortaya çıkarmadığı para anlamındadır. Bu para inanılmayacak ölçüde yüksektir. Bu para nasıl ekonomiye kazandırılır?
Anlamsız, kimse için bir şey ifade etmeyen “Cadde ve Sokak” isimleri vardır. Tarihi ve kültürel manası olmayan tüm cadde ve sokak isimlerini “ihale” yöntemi ile özelleştireceğiz.
Türkiye’deki milyarlarca sokak ve caddenin ismini ihale ile en yüksek bedeli verene vereceğiz. İsminin yaşamasını isteyen ortadirek, işadamı, büyük ticari işletmeler cadde ve sokaklara isimlerini verilmesi için kendi bütçesinden harcama yapacaktır. Kim adının bir caddeye verilmesini istemez? Kim bunun için bütçesinden harcama yapmaz?
Bu projenin hiçbir maliyeti yoktur ve tükenmeyecek bir kaynaktır. Sadece isminin satışı yapılacağından hiçbir mahsuru da yoktur”
 
İŞTE BU BİTMEYEN KAYNAKTAN GELECEK GETİRİ İLE,
VAATLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ.
“EMEKLİ AYLIKLARI ARTACAK, EMEKLİLİK YAŞI DÜŞECEKTİR.
SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) BANKASINI KURACAĞIZ”
 
         “Çalışanlardan toplanan SGK primleri emeklilere ödenen emekli aylıklarına kafi gelmemektedir. Çalışan 2 işçiden alınan primle 7 işçinin emekli maaşının ödenmesi gerekmektedir. Yani gelir, gideri karşılamamaktadır. Bu yüzden de emekli maaşlarına yeterli zam yapılamamış, Emeklilik yaşı da gereğinden fazla yükseltilmiştir. Kaynak bulunamadığı taktirde bu yönde verilen her vaat de sadece vaat olarak kalır.
         Bu problemin çözülebilmesi yani emekli aylıklarının arttırılması ve emeklilik yaşının düşürülebilmesi için SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) nun gelirinin arttırılması şarttır.
         Kriz zamanları dahil zarar etmeyen tek yatırım kolu vardır. BANKA…
         DYP iktidarında, SGK-BANK kurulacaktır. Çalışan işçilerin primleri ve memurların emeklilik kesenekleri bu bankada toplanacak, banka bu paraları kullanarak elde edeceği yüksek kar ile de, zamanı gelince emekli maaşlarını ödeyebilecektir.
         SGK’da toplanan paralar, şu anda diğer bankalarda %4-5 gelir getirmektedir. Bu paraların SGK-Bank’da yani kendi bankasında çalıştırılması ile %35-40 getirisi olacaktır. Bu getiri farkı da Emeli Maaşlarının çok yükselmesini ve emeklilik yaşının da düşürülmesini sağlayacaktır.”

..
ÖTV, ÖİV ve GİDER VERGİSİ ADALETİ
 
        1999 yılında deprem yaralarının sarılması amacı ile “Geçici olarak” çıkartılan ama %25 gibi çok yüksek bir oranla halen tahsil edilen bu vergiler kademeli olarak kaldırılacak.
Gider vergisinde de radikal bir değişiklik yapılarak “Az kazanandan düşük, çok kazanandan yüksek yüzde oranı ile vergi alınacak”
Yani ayda 1.000 TL kazanan aile ile ayda 10.000 TL kazanan aile aynı oranda (%18) vergi ödemeyecek.
Şu anda her kesimden aynı yüzde ile eşit oranda (%18) KDV alınıyor. KDV örneğinde 
Asgari ücret geliri olan              : % 0
Ayda 1.000-2.000 TL geliri olan : % 10
Ayda 2.000 ve üzeri geliri olan  : % 18 gibi…
 
Diğer Gider Vergisi kalemleri de bu yöntemle belirlenerek, AZ KANANDAN AZ, ÇOK KAZANANDAN ÇOK Vergi alınarak VERGİ ADALETİ sağlanmış olacak.
 
DEVLET MEMURLARININ MAAŞLARININ DÜZENLENMESİ
PRİM ve BAŞARI SİSTEMİ
 
Prim ve Başarı sistemi getirilecektir.
Yargı mensupları verdikleri kararların doğruluğu yani Yargıtay’dan dönüp-dönmeme oranı ile değerlendirilerek her birinin maaşı ayrı ayrı düzenlenecek.
Yetiştirdiği çocukların girdikleri sınavda olan başarıları, o öğretmenin sicil ve maaşını etkileyecek.
Memur, devlete kazandırdığı extra miktardan yüzde alacak.
Yurt dışındaki konsolosluk görevlileri, o ülkeye gerçekleştirebildiği ihracat oranınca değerlendirmeye tutulacaktır.
 
BÜTÜN BUNLAR HATALI ve KEYFİ UYGULAMALARI SONLANDIRACAKTIR. Yani “İŞİNİ DOĞRU DÜZGÜN YAPAN MEMUR ÇOK, İŞİNİ DÜZGÜN YAPAMAYAN MEMUR AZ MAAŞ ALACAK”
 
TÜRKİYE’yi ÜNİVERSİTE CENNETİ YAPACAĞIZ
ÖĞRENİM HARÇLARI KALKACAK
ÖĞRENCİLER ULAŞIMDAN ÜCRETSİZ YARARLANACAK
 
         Üniversite Harçları tamamen kalkacak.
         Öğrenciler tüm devlet araçlarından ücretsiz yararlanacak.
Türkiye’de şu an 140 civarında Üniversite mevcut. Bunların 70 tanesini DYP iktidarı yapmıştır. Hiç masraf yapmadan, sadece Kanuni düzenleme ile bu sayıyı 280 Üniversiteye çıkartmak mümkündür.
        Şu anda Üniversitelerde 12 aylık eğitim sistemi uygulanmaktadır. Ama bu 12 ayın yarısı tatille geçmekte, dolayıyla da Üniversitelerin kampüsleri, derslikleri, labaratuvarları 6 ay atıl olarak boş durmaktadır.
        Eğitim dönemini her yıl ikiye bölerek, dönemlerin giriş-çıkış tarihlerini de 1 Şubat-31 Temmuz ve 1 Ağustos-31 Ocak şeklinde ayarladığımız zaman, Üniversiteler yılın 12 ayı da hizmet vereceğinden okuyan öğrenci sayısını 2 misline çıkartmak mümkündür. Bu sayede her yıl Üniversiteye kayıt olan öğrenci sayısı 2 misline çıkacağından Sınav Puanları da düşecektir.
        Bir grup öğrenci öğrenim görürken, diğer grup tatil yapacak, tatil yapanlar eğitime başladığında da diğer grup tatil yapacaktır. Bu şekilde bir uygulama ile 2 misli öğrenci alınacağından, hiç masraf yapmadan Üniversite sayısı 2 misline çıkmış gibi katma değer oluşacaktır.
        Üniversite kurulmasını kolaylaştırıp teşvik edeceğiz. Yurt dışında paralı okuyan binlerce Türk ve yabancı öğrenciyi Türk Üniversitelerine aynı imkanlarla alacağız.
        Gençlerin, anne ve babalarının kabusu olan bu Üniversite Stresini sonlandıracağız.
 
ENGELLİ VATANDAŞLAR ve ŞEHİT-GAZİ AİLELERİ ELEKTRİK-SU PARASI ÖDEMEYECEK,
BANKALARDAN DAHA UCUZ KREDİ KULLANACAK.
 
            İçerisinde engelli vatandaşımız olan hane halkından elektrik, su, çevre temizlik vergisi ve ÖTV bedeli alınmayacak.
            Belediye ve İmar kanunlarında yapılacak düzenleme ile hane halkı içerisinde Şehit, Gazi veya Engelli bir vatandaşımızın olması durumunda, bu hane halkından elektrik, su, çevre temizlik vergisi ve ÖTV gibi bedeller alınmayacaktır.
Bankacılık Kanununda yapılacak düzenleme ile diğer vatandaşlardan daha düşük faiz oranı ile kredi kullanabileceklerdir. Buradaki faiz indirimini BDDK ve TSMF’deki fonlar karşılayacaktır.
Engelliler ile Şehit-Gazi ailelerinin ticarethane sahibi olması halinde daha düşük oranda vergi ödeyecektir.
 
DYP Genel Merkezi [ 1.4.2011
 
Eklenen Yorumlar 

 

 

 
İçimizden

BİZE YAZIN

Her Hakkı Saklıdır. DOĞRU YOL PARTİSİ© 2010 Tasarım : Linear Yazılım

LİNEAR YAZILIM